Inboedelverzekeringen vergelijken is steeds populairder aan het worden, maar waarom eigenlijk? Dankzij de huidige economische recessie neemt het aantal huisroven toe. Als iemand inbreekt in uw huis, kunt u een aantal van uw meest waardevolle bezittingen verliezen. Als u een huis- en inboedelverzekering heeft, zal uw verzekeraar betalen om die eigendommen te vervangen. Als je het niet hebt, heb je pech.

Wat dekt een inboedelverzekering nog meer?

Naast het dekken van uw persoonlijke bezittingen zoals meubels, kleding, elektronica, sieraden, keukengerei, gereedschap, sportuitrusting, etc., betaalt de huiseigenaarsverzekering om uw huis opnieuw op te bouwen of te repareren nadat het is beschadigd.

  • Het biedt ook dekking voor de aansprakelijkheid, dus als iemand zich bezeert op uw eigendom zal uw verzekering betalen voor eventuele door de rechtbank toegekende schade, uw juridische kosten en eventuele noodzakelijke medische kosten.

Waarom heb ik een inboedelverzekering nodig?

En als u uit uw huis moet verhuizen terwijl het wordt gerepareerd of herbouwd, betaalt de huiseigenaarsverzekering de rekeningen van uw hotel, motel en restaurant, plus andere extra kosten van levensonderhoud.

Wat is niet gedekt?

De standaardpolissen dekken geen schade aan gebouwen of persoonlijke bezittingen als gevolg van een aardbeving, maar de meeste verzekeraars zullen u de dekking van de aardbeving verkopen als aanvulling op uw polis.

  • Schade door overstromingen wordt niet gedekt door de standaardpolissen, maar de FEMA overstromingsverzekering kan bij veel verzekeraars worden afgesloten.

Hoeveel dekking moet ik krijgen?

Ten eerste heb je genoeg dekking nodig om je huis en eventuele andere bouwwerken op je terrein, zoals vrijstaande garages of kassen, weer op te bouwen. Om uit te vinden hoeveel dekking je nodig hebt, vraag een lokale bouwer of makelaar wat het gebouw kost per vierkante meter in je gebied en vermenigvuldig dat cijfer met de vierkante meter van je huis. Dan krijg je schattingen voor eventuele andere structuren.

  • Voor persoonlijke bezittingen heb je genoeg dekking nodig om de inhoud van je huis te vervangen. Maak een inventarisatie van alles wat je bezit, inclusief de waarde van elk object, en gebruik de totale waarde als de hoeveelheid inboedel die je nodig hebt.