Dit artikel is een gids voor prijsvergelijkingssites om u te helpen bij uw zoektocht naar de beste en goedkoopste prijzen voor uw goederen en diensten. Prijsvergelijkingssites kunnen u helpen bij het vinden van alle goederen en diensten, inclusief fysieke goederen zoals grasmaaiers of camcorders, of diensten zoals woningverzekeringen, luchtvluchten of hypotheken etc.

  • Prijsvergelijkingssites hebben zich het laatste jaar of twee jaar in het bijzonder verspreid op het internet, en in feite geloof ik dat vergelijkingsshopping de nummer één groei-industrie online is. Zoals dit het geval is, is de concurrentie tussen concurrerende websites natuurlijk hevig en is het soms moeilijk om het kaf van het koren te scheiden.

Kijk goed naar de voorwaarden bij het vergelijken

Je moet begrijpen hoe deze sites hun geld verdienen voordat je het als leesbaar beschouwt dat de deal die een bepaalde site heeft gevonden, de allerbeste deal is die overal online te vinden is, want heel vaak is dit niet altijd het geval en dus is het de moeite waard om een beetje meer detectivewerk te doen!

Het is slim om diverse websites te vergelijken met elkaar

Veel van deze websites worden gesponsord door verschillende bedrijven die hen commissie geven door middel van pay per click, of wanneer een klant koopt via de prijsvergelijkingswebsite. Dit is het geval, ze zullen uiteraard de bedrijven waar ze mee te maken hebben promoten, en dus andere websites negeren die een product tegen een aanzienlijk lagere prijs zouden kunnen hebben.

Het is slim om diverse vergelijk websites te gebruiken op het internet

Dus als u naar een prijsvergelijkingswebsite kijkt, is het belangrijk om niet slechts naar één website te kijken en het als evangelie te zien dat ze de allerbeste deal voor u hebben gevonden, maar om een paar verschillende websites te proberen zodat u de vergelijkingswebsites zelf kunt vergelijken! Dit gaat u een paar minuten langer duren, maar als een paar minuten langer u misschien een paar honderd dollar, of ponden, of euro’s, of yen kan besparen, waarom niet, dan is het goed met het extra beetje detectivewerk.